Известие

Collapse
No announcement yet.

Обтяжна ролка за ангренажен ремък

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Обтяжна ролка за ангренажен ремък

Колеги моля ви като си обслужвате колите не си слагайте пластмасова обтяжна ролка за ангренажа. Подобен материал е меко казано неподходящ за целта, тъй като е доста податлив на износване и в краищата на ролката се образуват едни "зъби" или "ръбове" които могат да ви прокъсат ремъка. При мен се случи именно това, като естествено никой не ми е виновен, но на 3-я ден от сдобиването с автомобила ми се наложи да пътувам и стана белята - скъса се ремъка. Така че имайте едно наум и хвърлайте по едно око от време на време

...
    Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:32.

Comment

Първоначално публикувано от ganchoto Покажи съобщение
      Колеги моля ви като си обслужвате колите не си слагайте пластмасова обтяжна ролка за ангренажа. Подобен материал е меко казано неподходящ за целта, тъй като е доста податлив на износване и в краищата на ролката се образуват едни "зъби" или "ръбове" които могат да ви прокъсат ремъка. При мен се случи именно това, като естествено никой не ми е виновен, но на 3-я ден от сдобиването с автомобила ми се наложи да пътувам и стана белята - скъса се ремъка. Така че имайте едно наум и хвърлайте по едно око от време на време
      Обикновенно когато се вземе автомобил от несигурен източник му се прави обслужване. А и както е казал колегата по-горе съществуват пластмаси, които са в пъти по-здрави и износоустойчиви от обикновенна стомана. А хвърлянето на едно око от време на време на ангренажа просто не си го представям как ще стане
      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Обясни по-подробно колега какво стана. Какъв ремък и каква ролка сложи, кой го сменява и т.н? Колко беше натегнат ремъка?
        Fiat Punto 1.4GT 1996
        Hyundai Tucson 2.0 2007
        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Колегата най-вероятно говори за паразитната ролка. До момента пластмасова обтяжна ролка аз не съм виждал, но кой знае.....

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Говоря баш за обтяжна ролка като тази тук http://www.dn-bg.com/bg/car-parts/pr...tions_id=27208 . Пише си го на материал. Има и с метална и с пластмасова ролка. Колата я взех и на 3-я ден ми се наложи да пътувам и проверих само окачването. Не знам доколко е бил натегнат ремъка, тъй като се скъса.

Comment

Леле! Такова чудо не бих ползвал.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Тия ролки излязоха преди време като по-евтина алтернатива на истинските Литенс-Канада, наслагал съм 10-на, след което ги спряха. Честно казано това ме хвърли малко в размисъл, но не съм имал рекламации - става въпрос за 2-3г. Наскоро пак ги пуснаха, за съжаление вече не са евтини.
                Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                Колко беше натегнат ремъка?
                принципно тук е разковничето за скъсания ремък.
                sigpic
                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                  Тия ролки излязоха преди време като по-евтина алтернатива на истинските Литенс-Канада, наслагал съм 10-на, след което ги спряха. Честно казано това ме хвърли малко в размисъл, но не съм имал рекламации - става въпрос за 2-3г. Наскоро пак ги пуснаха, за съжаление вече не са евтини.
                  принципно тук е разковничето за скъсания ремък.
                  Не съвсем, яд ме е че не снимах ремъка. Глупавата ролка се беше изяла, и в двата й края се бяха образували нещо като зъби, които за изяли ремъка в единия му край.

Comment

Не съвсем, яд ме е че не снимах ремъка. Глупавата ролка се беше изяла, и в двата й края се бяха образували нещо като зъби, които за изяли ремъка в единия му край.
                    Каква марка е ролката? Сваг ли?
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                      Каква марка е ролката? Сваг ли?
                      Помня само, че беше made in canada.

Comment

Помня само, че беше made in canada.
                        Никога не съм виждал такава ролка. Литенс Канада са метални, но ето, че има и такъв филм. Първата ролка по-долу е от Евро 07 и се продава под марката Оптимал, но излиза, че няма наличност. Разбира се, може да се продава под още 10 марки - нищо ново. Иначе оригиналната ролка си е като тази на снимката с комплекта. Снимай да я видим колко е изядена! Аз досега съм виждал само да се отпечатва ремъка, чак изядена ролка никога.
                        Attached Files
                        Last edited by code; d.m.y г., 07:56.
                        sigpic

Comment

Аз също съм карал с пластмасова и не съм имал проблеми. Взех я от Евро 07 и мисля, че беше Бреда, но може и да греша. Най вероятно ремъкът е бил пренатегнат. Като подаваше газ свирукаше ли?

Comment

Първоначално публикувано от iwo156 Покажи съобщение
                            Аз също съм карал с пластмасова и не съм имал проблеми. Взех я от Евро 07 и мисля, че беше Бреда, но може и да греша. Най вероятно ремъкът е бил пренатегнат. Като подаваше газ свирукаше ли?
                            Свиреше си стабилно, ама ми трябваше спешно колата и имах време само да я вдигна на подемник да прегледам окачването, но не и да прегледам ролките и ремъка...

Comment

Или е бил пренатегнат, или е неправилно зацепен, или и двете.

Comment

Working...
                              X